Mercedes en BMW komen (terug) op de scootermarkt

Eind jaren ‘90 lanceerde BMW de C1, na lang gelobby kreeg de beierse producent het zelfs voor elkaar op Europees niveau de helmplicht te laten afschappen voor scooters waar een gordel en rolkooi de bestuurder beschermde.
Het mocht echter niet baten. Net zoals de Smart van Mercedes bleven de verkoopscijfers matig.

Maar nu de hernieuwde aandacht voor het milieu terug is komen beide Duitsers opnieuw op de proppen met kleine elektrische vervoersmiddelen.
Zo is er de e-smart (in concept-versie), heeft BMW vorig jaar de elektrische C1 voorgesteld, en zal Mercedes nu in september op de Parijse autoshow zijn idee (via het Smart-merk) van een elektrische scooter kenbaar maken.

We zijn benieuwd!

Bron: Autoweek

Comments (3)

  1. Taco says:

    Laten we hopen dat er snel meer scooterrijders van hun fijnstofbommetjes overstappen naar elektrisch. Een betrouwbare e-scooter van de marktleider is er al vanaf 1095,- euro. Neem eens een kijkje op:
    http://www.qwic.nl/producten/elektrische_scooters/overzicht.html

  2. [...] beelden van elektrische BMW-scooter Zoals we eerder al meldden zou BMW zich opnieuw op de scootermarkt begeven om dan met een elektrische scooter de [...]

  3. Wim Vereeken says:

    Nu dit bestaat, kunnen politici net zo goed de productie en nieuwverkoop van al die lawaaierige fijnstofbommetjes verbieden. Import onmiddellijk stopzetten en winkels mogen dan enkel nog hun voorraden verkopen. Vanaf 2016 die toestellen dan ook volledig uit het straatbeeld halen met een recyclage-omruilpremie in de vorm van een cheque op naam voor aankoop van een elektrisch toestel. Dat zou een gedurfde politieke beslissing zijn die zou bijdragen tot de leefbaarheid in de steden.

Leave a Reply